-JULLOV-

Jag kan inte riktigt känna att det är julafton om tre dagar... Kan inte riktigt förstå varför jag är ledig. Jullov?! Hallå? Det trodde inte jag man hade på universitetet. Men tydligen så. lyxigt som bare den. Tänk om man bara lyckades skriva den där artikeln också, så man var ledig till på köpet.

Helgen var kanon. Vi plockade ju upp Frida på fredagen och hon stannade till lördag eftermiddag. Väldigt trevligt! Sen var jag och Jim på julkonsert, sånt tycker jag om! På söndagen byggde jag en halv garderob och sen var jag hos mamma och pappa en liten stund på kvällen. Myspys. Var ute och gick med Monkan också.

Måndag-onsdag var jag hos Catrin i Göteborg. Nice. Jag köpte en röd klänning :) Fick för mig att jag skulle ha det till julmiddagen hos mor och far på måndag. Hehe. Så nu försöker jag tvinga Jim att ha på sig matchande slips också, men är rädd att det inte kommer gå så bra...

Idag har jag vart hos mina treor och sagt god jul. Snart ska jag åka till Rostock och träffa Erica. Men just nu är jag på biblioteket. Har lånat några nya böcker och några gamla. Har väl typ bestämt vilka böcker jag ska skriva om i min artikel nu i alla fall. Får se hur det går.

Mm, en god jul kommer det säkert bli för min del. Jag har inte stressat över några julklappar och inte heller ska jag stressa runt till massa folk på jul som vi gjorde ifjol. Nej, jag ska jobba på julafton och sen åka till svärmor och så åker vi till min familj på juldagen. Det kommer bli så bra så!

Igår fick jag äntligen mina foton från Europaluffen för ett år sen!! Jag beställde den för snart en månad sen men posten tappade bort dem på vägen... De var lite lite skrynkliga i hörnet några av dem, men i gengäld så fick jag alla 250 bilderna gratis, så det var det nog värt. hehe.

GOD JUL allihop. Vi höres.
Sofia

Vaken-problem

Sömn-problem talas det om titt som tätt. Det blir visst allt vanligare.
Men jag har tvärtomproblem. Jag har faktiskt allvarliga problem med att hålla mig vaken.

När jag är med mina kompisar här och festar och sånt så känner jag mig som en gammal kärring. Jag förstår inte hur de orkar hålla sig vakna. Jag somnar på förfesten och det oavsett om jag druckit alkohol eller inte. Det har inte med saken att göra! Är jag däremot hemma med äldre vänner och umgås som vuxna människor så känner jag mig som ett litet barn. I båda fallen har jag svårt att hålla mig vaken efter klockan tio. Jag vill bara gå och lägga mig då, oavsett hur roligt jag har! Är inte det sjukt för en 20-åring så säg!!

Det spelar ingen roll om jag sover 6, 8, 10 eller 12 timmar. Jag blir trött vid samma tid på kvällen ändå. Plus att jag nästan alltid sover en stund på eftermiddan! Hallå?! Hjälp! Hur ska jag göra för att hålla mig vaken?? ((Kaffe har jag aldrig märkt någon effekt av...))

Solen i Karlstad

Idag var allt i sin vanliga ordning igen: Solen sken i Karlstad. Dock inte nu längre, nu är det kolsvart ute!
 
Det var gamla avsnitt av Ally McBeal som började sändas igen igår för alla er som undrade, men jag tyckte det vore sevärt ändå, var ju ändå ett tag sen det gick. Men jag försov mig och missade början och kommer tyvärr missa dagens avsnitt också, för jag, Duvan och Stefan ska till Skattkärr och se på Kristinas (Duvan och Kristina är i det här fallet samma person) sexor som ska lussa.

Imorgon ska jag gå upp tidigt för att gå till skolan och se på luciatåg, det blir nog mysigt! Sen är det lektion några timmar innan det blir en sväng på stan och sen julmys med mina kära vänner!

På torsdag är jag ledig och jag hade en viss förhoppning om att gå på julbord med LR, men det blev icke så, jag var för sent ute och alla platser var redan fulla. Istället ska Jim komma hit och om han kommer i tid så kanske vi kan gå på bio. Hade inte vart fel!

Sen är det fredag och jag ska spendera förmiddagen i skolan (troligen) och sen ska jag och älsklingen fara hemåt. På vägen hem ska vi plocka upp Frida. Trevligt värre! Undrar vad vi ska hitta på...

En ganska trevlig vecka alltså. Om jag bara ville vara lite friskare... men det är på väg åt rätt håll nu iaf tror jag. Helgen kan säkert bli mycket spännande den också. Jag ska ut och rida (!!) på söndag. Om jag överlever ridturen så jag ska åka till Catrin på måndag och det ser jag mycket fram emot! 

Åh, jullov!! Snart här! 

Missförstånd

Jag brukar alltid bli sjuk när jag får lov. I fredags vet jag inte varför min kropp fått för sig något sånt, men tydligen hade den det, för det var just de där hastiga symptomen på lov-sjukan som kom. Det började lite smått på fredag middag, ca.1 timme kvar i skolan för dagen och blev sen bara värre och värre. Lördagen låg jag helt utslagen och hade jag haft tid hade jag gjort det än.

Men nu är skolveckan i full gång. Den sista för året iofs, skönt! Men jag har verkligen inte tid och lust att vara sjuk i helgen eller nästa vecka heller, så sjukan får ta och ge sig.

Marita och Micke har gift sig nu på tal om Bonde söker fru. Jag har kollat in bilderna på tv4.se :) Andreas och Jessica har förlovat sig och enligt löpsedeln har Maggie dumpat Per-Martin. Trist tycker jag ifall det är sant, jag skulle tro att det ger sig på onsdag. Tror det är sista avsnittet då va??

Lucia och julmys överallt men regnet bara fortsätter att ösa ner. Igår morse hade vi frost hemma iaf, då fick man lite hopp om vintern, men annars har det sett rätt dåligt ut på den fronten. Hoppas det kommer lite snö i januari i alla fall. Det hade varit kul.

Idag börjar Ally McBeal på tv4+. Det var lätt min favoritserie när det gick förr i tiden. Jag undrar om jag har tv4+ här i lägenheten. Haha, jag har ingen aning. Men måste strax kolla upp det, så jag inte missar det i såna fall.

Typiskt. När jag vart hemma de här två veckorna så har jag verkligen gått och längtat efter att få träna!! Också går jag och blir sjuk lagom tills jag kommer hit. Så nu kan det ju inte bli nån träning. Blir inget i resten av veckan heller, för även om jag är frisk så ska jag träffa vännerna och ha julmys på onsdag och gå på julbord med LR på torsdag. Himlans typsikt. Jag undrar om Friskis&Svettis kör någon julgympa hemma i Ed? Får kolla upp det hela.

Näpp, dags för en liten tupplur. Vad är väl bättre än det så här efter maten...?

Hemma. Första advent

Vi har fått internet hemma :) I vårt stora fina hus mitt ute på landet.

Har varit hemma en vecka drygt nu. Började som sagt med att jobba det första jag gjorde när jag nådde Ed, men det gick bra. Kvällen gick fort och var relativt kul!  Men på lördagen försvann vår kära hund, så det var totalt kaos. Inte heller på söndagen hittades han, så det blev väldigt lite sömn och mycket oro. En jobbig söndag!!!

När jag sen gick till nya klassen (3:a) på måndagsmorgonen så var jag sjukt trött och fortfarande väldigt orolig och ledsen, men på måndagen dök Nookisen upp och jag fick hem honom! Underbart!

Veckan har varit kul i skolan men trög hemma. Jag har mest varit trött och seg och sovit bort halva eftermiddagarna. Jim har vart i Stenugnsund hela veckan, så honom har jag inte sett till. Och när jag är ensam orkar jag inte laga nån mat heller, så har knappt käkat på hela veckan... vilket har lett till huvudvärk och att jag inte orkat göra nånting, så det är väl också en anledning till att jag sovit så mycket...

Även denna helgen har det varit rätt fullt upp. Igår var vi på julbord och idag har vi varit på julpyssel hos några vänner hela dan! trevligt trevligt.

Om en vecka åker jag tillbaka till Karlstad, men bara för att vara där i knappt en vecka. Åker hem igen den 15 dec. Tar jullov då. Skippar lektionen den 18:e på grund av en massa saker.  Bl.a. för att Jim fick en utflykt i födelsedagspresent som vi inte fått till än, och kompisarna kunde bara den helgen. Ja, kanske var det fel bestlut, men så blir det iaf nu. Jag längtar efter att få jullov. Idag är det 3 veckor kvar till julafton. Det är ju ingenting. Tiden går så jäkla fort.

Nu måste jag sända det här inlägget, innan datorn hänger sig eller nåt. Är lite rädd för det :(

Kramar