It´s a beautiful morning


Igår gjorde jag bort mig utanför Konsum. Jag skulle ta en kundvagn tänkte jag för det var en del att handla + att jag hade en tung väska med mig. Men den första kundvagnen jag stoppade in mitt mynt i fick jag inte loss, jag ryckte och drog men det funkade inte alls... så till slut tog jag en annan kundvagn. När jag väl fått loss den så gick den väldigt trögt att dra. Det var ju massa snö, så jag tänkte att det kanske hade fastnat massa snö runt hjulen, så det fick jag väl bara ta bort. Så jag lyfte kundvagnen några meter bort för att komma till asfalten under tak där det inte var någon snö och sen började jag försöka snurra på hjulen och skrapa bort snö från dem med fötterna så att den skulle gå att köra sen. Men jag fick inte bort snön!! Så två av hjulen gick bara inte att snurra. Jag kunde ju inte gärna bära runt vagnen i hela Konsum. Så till slut gav jag upp och bar tillbaka vagnen till sin plats, gick surt in och tog en korg istället. Under hela den här proceduren så stod det en kille en liten bit bort och iaktog mig mycket intresserat och skrattade hjärtligt :) Jaja, roligt att man kan glädja någon!!


Igår var jag och tränade ett riktigt pass som jag blev riktigt slut utav. Gud, vad skönt det är att bli sådär skitsvettig och anfådd!! (när det är mening att man ska bli det, inte ifall man blir det av att gå upp för tappan, haha!)

Idag ska jag baka bröd. Mums!


Catrin, min lilla pärla, jag saknar dig. Och jag har kommit på vilken sång jag vill att du ska sjunga på mitt bröllop! Jag vill typ gifta mig nu med en gång! Folk undrar varför jag har så bråttom...men varför vänta när man vet vad man vill?! Det är klart det kan gå fel. Jag tror verkligen inte det, men som folk påpekar - det kan alltid gå fel, hur säker man än är. Men det kan det ju om vi väntar fyra år med att gifta oss också, eller 15. Det kan alltid gå fel. Men vet man vad man vill med livet och är beredd att kämpa lite för det, så funkar det. Det tror jag på. Men i vilket fall så kommer vi troligtsvis inte att gifta oss förrän om tre-fyra år. Det är ju massa ekonomiska och praktiska grejer som säger emot att gifta sig nu. Och sen har ju Jim inte friat än heller......
 
Jag ska ha en bra dag, så ha det du med!
Kramar!


Slut på jullovet

Mitt evighetslånga jullov är äntligen slut. Mm, jag längtar faktiskt efter att börja skolan igen nu. Eller iaf att få komma upp till Karlstad och träffa vännerna där och sånt. Få nåt att göra igen.

Senaste veckan har spenderats i Norge. Längst ut på västkusten i det regniga Bergen närmaste bestämt. Men regnet upphörde faktiskt ett par av våra dagar där och vi hade det riktigt soligt. Jag fick komma upp på Flöjen och se utsikten tom. Vi åkte äve gocart (jag var bäst av tjejerna :)) och åt massa god mat och spelade mycket poker (jag vann en gång!!!). Sen var vi ju också på bröllop förstås, det var ju det som var syftet med hela resan. Iselin och Arnt-Erik gifte sig och festen var väldigt rolig faktiskt! Och jag lär mig mer och mer norska för varje gång. Ska nog söka jobb i Norge när jag är klar med skolan, så kan jag lära mig språket riktigt ordentligt! (Och tjäna bra med pengar). Det är bara 20-25 minuter till närmaste norska skola i Prästeback här så det hade inte vart fel. Är ju 15 till närmaste svenska skola i Ed så det är inte stor forsell (skillnad).

Våren ser relativt hektisk ut redan nu. Allt är som vanligt med andra ord. Hur gör man för att hinna med allt man vill?? Och vår utlandsresa som vi verkligen trodde kunde bli av den här gången verkar inte vara möjlig. Jäkla skit. Vi har försökt komma iväg i två och ett halvt år nu... och går det inte nu i vår så är det väl tidigast till jul som är aktuellt, men inte särskilt troligt att det går då heller. Dammit.

Näpp, jag måste packa, städa, äta och mycket mer.
Ha de!

Hemtenta och scouting

Hej.

Jullovet har kommit till sin tråkiga vecka. Hemtenta-veckan. Skit också. Denna veckan måste den bli skriven och måndagen har såklart börjat med en massa bra ursäkter för att inte skriva. AH! Hur gör man för att komma igång?!

Förra veckan var bättre. Jag har varit på gul del - scoutledarutbildning - på Uskavigården en bit ovanför Örebro onsdag-söndag. Mycket kul har det varit att träffa kompisarna från grön igen + lära känna en del nya. Så mycket nya kunskaper kan jag väl tyvärr inte säga att jag fått, men har blivit inspirerad massor av alla diskussioner, andras erfarenheter och inte minst alla improvisations-drama-lekar vi gjort. Inte trodde jag att jag tyckte det var så kul med teater! Vi har även planerat  vår blå del- hajken som ska gå av stapeln en långhelg månadskiftet april-maj. Det kommer nog bli väldigt roligt och erfarenhetsrikt!! Men mycket planering kvarstår. Usch... all denna planering!

Jaja. Bara jag får gjort den här dumma tentan så är jag ledig sen i ett par veckor. Och nästa vecka ska jag åka till Norge (Bergen) på bröllop. Det ska bli kul att gå på bröllop igen, träffa norska vännerna och öva på grannspråket lite :)

GOTT NYTT ÅR!

kramar Sofia